spot_img
spot_img

Милић: ПДП једну неистину правдао другом

spot_img
spot_img

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић је неистину изнесену у изборној ноћи о побједи кандидата опозиције за предсједника Републике Српске Јелене Тривић правдао другом неистином да је побиједила у Брчком, што је смишљени сценарио за оспоравање изборних резултата, рекао је данас Срни предсједник брчанског одбора СНСД-а Синиша Милић.

Милић је истакао да је у питању унапријед смишљен сценарио јер је Бореновић износио тврдње о наводној побједи само неколико часова послије затварања биралишта и то када су подаци свих локалних изборних штабова, укључујући и ПДП-ов, указивали на убедљиву побједу кандидата СНСД-а Милорада Додика у Брчком.

“То је најбољи доказ да ПДП није имао извор за неистините податке о резултатима избора, јер је једну неистину правдао другом. Тривићева је на 137 редовних бирачких мјеста у дистрикту од Додика била боља на свега три, али је, изгледа, то Бореновићу било довољно да прогласи њену побједу”, рекао је Милић.

Милић је подсјетио да је СНСД у Брчко дистрикту, према до сада обрађеним подацима, остварио најубедљивију побједу на општим изборима, наводећи податак да је Додик добио 7.008, а Тривићева 5.232 гласа.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић добила је подршку 7.347 бирача, док је Мирко Шаровић /СДС/ добио 4522 гласа. “Листа СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске освојила до сада рекордних 4.607 гласова бирача или више него ПДП, СДС, Уједињена Српска и ДНС заједно”, истакао је Милић.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img