spot_img
spot_img

Милановић на удару Бошњака због изјаве о Сребреници

spot_img
spot_img
spot_img

Хрватски председник Зоран Милановић нашао се на удару Бошњака и дела сарајевских медија, због наводне изјаве на радном ручку одржаном у оквиру самита Брдо-Бриони “да се у Сребреници није догодио геноцид”, али и због тога што се на повратку из Јајца, како се наводи, готово три сата задржао на приватном имању српског члана Председништва БиХ Милорада Додика у Лакташима.

“Удружења жртава и сведока геноцида” и Покрет “Мајке енклаве Сребреница и Жепа” писали су Милановићу и поручили да “више није добродошао у Сребреницу”.

“Поруке које сада шаљете у 21. веку, када је сва цивилизација осудила геноцид почињен над Бошњацима у Сребреници, говори да сте националиста и један недорастао политичар у данашњој Европи”, наводе, између осталог, у писму Милановићу.

Како су раније објавили неки сарајевски медији, Милановић је наводно на радном ручку у оквиру самита Брдо-Бриони рекао да у “Сребреници није био геноцид”. Ова наводна изјава Милановића је касније потврђена за Н1 из више извора.

Милановић је, како се наводи, рекао “да има разних врста геноцида, али да се он није десио у Сребреници”.

Сарајевски портал Клиx с друге стране пише да сазнаје да је Милановић, синоћ боравио “скоро три сата на приватном имању Милорада Додика”.

Милановић је, наиме, јуче боравио у Јајцу поводом обележавања 27. годишњице ослобођења тог града.

Према писању Клиxа, Милановић се синоћ под полицијском пратњом упутио ка Бањалуци, односно у село код Лакташа, где му је домаћин био лидер СНСД-а и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, који, како наводе, не крије подршку руском председнику Владимиру Путину.

Констатују да Додик и Милановић имају “веома близак однос” и да је њихово, како кажу, “јавно хваљење и гајење сличних политичких концепција и виђење унутрашњег уређења БиХ већ одавно је познат јавности”.

Милановић је, додају, “дигао” на ноге и бањалучку полицију, а то је, кажу, потврдио бивши министар спољних послова БиХ Игор Црнадак из опозиционе ПДП.

“Додиково грљење и љубљење са Зораном Милановићем, затварање аутопута и блокада саобраћаја у граду Бањалука њему у част, док Милановић својим изјавама поново убија страдале у акцији ”Маестрал” дефинитивни је доказ да је Додик хрватски играч и велика опасност за српски народ”, казао је Црнадак, преноси Клиx.

Наводну изјаву Милановића о Сребреници коментарисао је и хрватски аналитичар Давор Ђенеро за Радиосарајево и, како се наводи, упозорио је на озбиљне последице поступака Милановића, кога је означио као послушника Кремља.

“То што ради Милановић као представник хрватскога суверенитета, тешко је срамоћење Републике Хрватске, а јасно је да то ради из својих интереса, као што и иначе контаминира односе Хрвата и Бошњака, по свему судећи пре свега у корист и за рачун својих господара из Кремља”, рекао је Ђенеро.

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img