Milan Radović ulazi u SDS, Dodikov “mangup” se vraća na političku scenu

Milan Radović, bivši visoki funkcioner DNS-a, nakon višemjesečnog djelovanja kao nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a postat će član Srpske demokratske stranke (SDS).

Ekonomista i bankar nedavno je u razgovoru za Klix.ba najavio povratak u politiku jer, kako je tada rekao, više ne može gledati “ekonomski sunovrat”.

Kako saznajemo, uz Radovića, SDS bi se u četvrtak zvanično trebao pojačati još jednom grupom članova.

Radović je bio potpredsjednik DNS-a, a stranku je napustio zajedno s njenim osnivačem Markom Pavićem nakon što je Nenad Nešić preuzeo kormilo.

Nedavno je kritikovao entitetske i državnu vlast jer u pandemiji nisu uradili dovoljno kako bi pomogli privredi.

“Javni sektor se očito ponaša vrlo komotno, brojni troškovi se ne smanjuju, rekao bih da je vlast u BiH imala vrlo skroman odgovor. Bojim se da će posljedice po privredu biti gore nego što sad izgleda”, kazao je.

Radović je najavio da bi se nakon izbora mogao i politički aktivirati.

“Treba mnogo raditi, voditi argumentovan dijalog, a sigurno je da može bolje. Rezultati izbora pokazuju da građani traže promjene, ali i da glasaju za ljude, ne nužno politike. Ne mogu sa strane samo gledati ovaj ekonomski sunovrat”, zaključio je Milan Radović za Klix.ba.

Milorad Dodik je Milana Radovića i ekipu oko njega prije dvije godine nazvao “mangupom” jer je smatrao da su radili protiv interesa koalicije, a nakon što je Željka Cvijanović prošla neslavno na Opštim izborima u Banjaluci.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime