spot_img
spot_img

“Ми нисмо малигно ткиво”: Из ДНС-а жестоко одговорили Милораду Додику

spot_img
spot_img
spot_img

Нико не треба да одстрањује ДНС, јер ми нисмо малигно ткиво, порука је коју је данас упутио ДНС, лидеру СНСД Милораду Додику, реагујући на његов јучерашњи интервју дат РТРС, а у којем је говорио о односима ове двије странке.

Додик је у интервјуу, између осталог, запријетио како ће ДНС бити одстрањен из власти ако подржи предсједника СДС Мирка Шаровића.

– Изненађени смо оштрином ничим изазване реакције и ставова који су изнесени, и у којима се коментарише однос СНСД и ДНС. Нарочито нас је погодила ријеч „одстрањивање“ као да се ради о неком малигном ткиву које треба одстранити, да би преостали дио здраво функционисао – наводи се у саопштењу из ДНС.

Додаје се да ДНС није малигно ткиво и да никада неће ни бити. Истичу да без обзира на разне спекулације које су присутне у јавности, овакви Додикови ставови никоме не иду у корист.

У ДНС замјерају Додику јер је коментарисао однос ДНС и СНСД прије заједничког састанка ове двије странке.

– Најмање што смо могли очекивати јесте да не коментаришемо одређена питања и не доносимо никакве судове прије разговора који су требали услиједити на нивоу највиших органа ове двије странке. Овако нам се чини да је коначан став са којим СНСД иде на разговоре потпуно јасан и недвосмислен – поручују из ДНС.

Додају да је ДНС свих ових година слиједио своју политику и дао немјерљив допринос заједничкој политици, која је јачала Републику Српску, цијенећи да значај многих питања како на нивоу Српске, тако и БиХ, превазилази значај појединца и појединачних странака.

Коментаришући Додикову изјаву да ће ДНС доживјели нови раскол уколико се удаље од власти Српске, из ове странке коментаришу ријечима како то више говори о другима него ДНС.

– Још једном да поновимо, ДНС није доживио раскол. Из ДНС су отишли људи који су прихватили туђу политику, а не политику ове странке. Нажалост, као и прије годину дана, најављују се нови расколи, по истој матрици и шаблону. Вријеме и избори су прави одговор на ове најаве, а ипак наглашавамо, ДНС се пита – поручују из ДНС.

Додају да их зато не чуде шпекулације у којим се спомиње посланик ДНС у Представничком дому ПС БиХ Ненад Нешић, за којег је Додик у јучерашњем интервјуу казао да сам одлучи коме ће се приклонити – њему или опозицији.

– Само да подсјетимо да је Нешић потпредсједник ДНС и члан највиших органа ове странке. Као такав учествује у креирању заједничке политике и наступа ДНС на свим нивоима. Није ваљда да је неко помислио да је могућа стара пракса и враћање „папака“ на политичку сцену – истичу у ДНС.

Поручили су да ће се ДНС водити политиком и одлукама својих органа у интересу грађана и Републике Српске. Истичу да нико не треба да одстрањује ДНС, јер ово није вријеме у којем су им потребне додатне подијеле и одстрањивања, него саборност око најважнијих одлука за опстанак и развој Републике Српске.

 

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img