Meho Beton uspješno podnio i 18. operaciju

​Iza dječaka Mehmeda Šabića iz Gračanice, koji je u BiH poznat pod nadimkom Meho Beton zbog odijela koje je nosio, ali i zbog ogromne snage, juče je i 18. operacija, koja je uspješno završena nakon sedam sati.

Kako je objavljeno na Fejsbuk profilu Pomozi.ba, ovo je bila 99. po redu narkoza za hraborog Mehu.

Već dvije i po godine traje borbe dječaka Mehmeda, a ovo je treća operacija koja je bila dogovorena, nakon jedne urađene u septembru i jedne u decembru prošle godine.

Poslije operacije u decembru, Mehin otac Nedim Šabić, rekao je tada za “Nezavisne”, da je odijelo koje je nosio omekšalo ožiljke i poslužilo svrsi.

“On je dosta porastao pošto mu je već 15. godina, ulazi u pubertet i nagli rast. Već su prošle dvije i po godine borbe, iza nas je 17 operacija, 98 dubokih narkoza, pa smo iscrpljeni fizički, psihički i finansijski, jer imamo i drugo dijete koje je na fakultetu. Ja radim, a supruga je uz Mehmeda, koji ima svakodnevne masaže i ostalo. Trudimo se da držimo život u normali i da ne razmišljamo puno o budućnosti, koncentrisani smo na zadnju operaciju pa ćemo vidjeti šta i kako dalje”, rekao je Nedim tada za “Nezavisne”.

Ovaj petnaestogodišnji heroj iz naselja Čiriš u Gračanici prije dvije godine je u radionici na malu drvenu dasku želio ugravirati ime svoje simpatije, ali je pogriješio slovo pa je benzinom polio pločicu kako bi ispravio grešku.

Međutim, neposredno poslije toga je došlo do eksplozije u radionici.

On je teško povrijeđen i hospitalizovan je u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, gdje mu je spasen život, a poslije toga je prebačen na dalje liječenje.

On je tada zadobio opekotine i imao je u narednom periodu više transplantacija kože, te više desetina anestezija.

Ovaj istinski heroj dalje nastavlja svoje liječenje i velikim koracima ide kroz život. Iako su mu davali male šanse da preživi, on se oporavlja sopstvenom snagom i upornošću, te uz veliku podršku svojih roditelja, koji su jaki kao Meho, jači i od betona.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime