Među njima i Brčko: Ponovno brojanje listića na pojedinim mjestima u pet opština

Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas novu naredbu za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz pet osnovnih izbornih jedinica – Lukavac, Novo Sarajevo, Prijedor, Brčko distrikt i Kalesija.

Iz CIK-a navode da se na nekim biračkim mjestima broje svi glasovi, a na nekim po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti.

- Reklama -

U izbornoj jedinici Kalesija za načelnika opštine brojaće se listići sa svih redovnih biračkih mjesta, a za opštinsko vijeće sa 18 redovnih biračkih mjesta.

Na osnovu izvještaja iz Glavnog centra za brojanje, naredbom je po službenoj dužnosti naređeno brojanje glasačkih listića sa biračkog mjesta iz osnovne izborne jedinice Pale (FBiH) na kojem se glasalo nepotvrđenim glasačkim listićima.

Osim toga, naređeno je brojanje glasačkih listića iz izborne jedinice Čapljina (kovid mobilni tim), te po jednog paketa glasačkih listića pristiglih putem pošte za izborne jedinice Milići i Teslić.

Ponovna brojanja će početi danas u 17:00 časova u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj “Zetri”.

Naredba će biti objavljena na veb stranici CIK-a i smatraće se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditovani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime