Mediji: Istražioci na tragu ubicama Davida Dragičevića, slijede hapšenja - nula49.com
spot_img
spot_img

Mediji: Istražioci na tragu ubicama Davida Dragičevića, slijede hapšenja

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u narednim će danima na području Banjaluke preduzimati intenzivne istražne radnje s ciljem okončanja istrage koja se vodi u predmetu „David Dragičević“ za krivično djelo teško ubistvo, saznaje „Dnevni avaz“.

U narednim bi danima, prema njihovim informacijama, trebalo biti uhapšeno nekoliko osoba koje se dovode u vezu s ubistvom mladića Davida Dragičevića.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, donijelo je odluku o preuzimanju predmeta u vezi s nestankom i smrću Davida Dragičevića iz Banjaluke. To se dogodilo u aprilu 2021. godine.

Predmet vodi tužiteljka Ozrenka Nešković.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Okolnosti pod kojima je umro još nisu razjašnjene, ali bi istraga koju je preuzelo Tužilaštvo BiH konačno trebala rezultirati hapšenjima odgovornih.

Od kraja marta 2018. godine roditelji mladića Davor Dragičević i Suzana Radanović te članovi grupe “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine organizovali su protestna okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Roditelji su ekshumirali tijelo Davida Dragičevića u martu 2019. i prebacili ga u Austriju, nezadovoljni istragom, pritiscima te hapšenjima građana koji su ih podržavali, prenosi Dnevni avaz.

Davor Dragičević, Davidov otac, nakon što je Tužilaštvo BiH preuzelo istragu, kazao je da ne gubi nadu.

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img