spot_img
spot_img

Марко Павић поднио неопозиву оставку на мјесто предсједника ДНС-а

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Демократског народног савеза (ДНС) Марко Павић поднио је данас неопозиву оставку на ту функцију.

“Оставку подносим из здравствених разлога, јер би даља активност угрозила моје здравље, па и сам живот”, навео је Павић.

Додаје да жели да допринесе разрјешавању проблема који прате ДНС од саопштавања резултата посљедњих парламентарних избора.

“Нека ми не суде само они којима сам икакво добро учинио”, истакао је Павић.

Неопозиву оставку је поднио и замјеник предсједника ДНС-а и генерални секретар Драгутин Родић.

Као разлог навео је Павићеву оставку те сматра да би његов политички рад у оваквим околностима на наведеним страначким функцијама био бесмислен.

ДНС прате проблеми, посебно у посљедње вријеме након што су постали видљиви сукоби и у вези с кандидатом ДНС-а за министра за људска права и избјеглице у Вијећу министара БиХ, гдје је једно име предложио Павић, а друго посланик те странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Нешић.

Нешић: Интерес Српске и народа били су изнад партије

Са великом тугом и жаљењем сам примио вијест о оставци предсједника наше странке. Вјерујем да одлазак са чела ДНС не значи и одлазак из политике, рекао је потпредсједник ДНС, Ненад Нешић, коментаришићу оставку Марка Павића.

Наглашава да су његово знање и искуство неопходни и ДНС и Републици Српској, та да је улога Марка Павића у стварању Српске немјерљива.

– Допринос афирмацији и позиционирању ДНС је огроман. Под његовим вођством постигли смо најбоље резултате и извојевали највеће побједе. Његово политичко дјеловање оставило је неизбрисив траг. Увијек је у први план стављао интерес Српске и народа, па тек онда интерес партије. Очекујем да ће се ових дана одржати сједница највиших органа странке, да ћемо се сабрати и јединствено наставити да дјелујемо и радимо у интересу ДНС и Републике Српске – рекао је Нешић.

 

 

 

 

 

(klix.ba/srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img