Mali dječaci velikog srca: Napravili azil i o svom trošku brinu o napuštenim psima i mačkama

Dječaci iz Modriče, Nemanja Nedaković (14) i godinu dana stariji Bogdan Božić napravili su mini azil za životinje, kako bi napuštene pse i mačke sklonili sa ulice. Vlastitim sredstvima hrane i čiste svoje štićenike u prostorijama koje su sami očistili i uredili.

Nabavka hrane i preparata za higijenu životinja znatna je stavka pa su se dosjetili da pružaju usluge kupanja i čišćenja pasa i mačaka vlasnicima životinja koji to žele i tim parama obezbjede neophodne potrepštine za svoje štićenike.

- Reklama -

Oni su čak napravili i Fejsbuk stranicu “Srećna šapa” preko koje nude uslugu pranja i čišćenja pasa i mačaka, ali takođe i nude na udomljavanje životinje koje su spasili i sačuvali u svom azilu.

– Od malena sam volio životinje i teško mi je da gledam kako pate. Odlučio sam da sa Bogdanom očistimo neke prostorije da bi mogli držati životinje u njima. Nadamo se da će naš grad dobiti azil, jer bih rado bio volonter u njemu – kazao je Nemanja.

Sa njim se slaže i Bogdan.

– Sa ovim sam se počeo baviti prije dvije godine kada sam sa drugarom pronašao par kučića. Bilo nam ih je žao i odlučili smo da im nađemo dom i u tome smo uspjeli. To nas je podstaklo da se bavimo udomljavanjem i spašavanjem bespomoćnih pasa i mačaka – ispričao je Bogdan za portal modricainfo.

Nakon što je priča o ovim plemenitim dječacima dospjela u javnost, mnogi su odlučili da im pomognu.

 

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime