Mala lavica otišla u Francusku: Ivana sa osmijehom na licu krenula na liječenje

Malena Ivana Bjelogrlić jutros je sa svojim roditeljima krenula na put u Francusku na kliniku Gustav Rosi, gdje ih sutra ujutro u 9 časova čeka doktor da bi obavili pregled, a već u četvrtak, 12. decembra, slijedi njena hospitalizacija.

Ivana je krenula sa osmijehom na licu, baš onako kako svaki momenat u njenom životu izgleda – borbeno i samouvjereno.

Ivanina porodica se zahvalila svima koji su ove dane borbe za odlazak na kliniku bili uz Icu Lavicu, uz roditelje i što su im olakšali bar malo boli.

Ističu da ne sumnjaju da će Ica izaći kao veliki pobjednik iz ove bitke i da će nam se vratiti da zajedno pravimo memoare u parkićima, trčimo našim gradovima i još jače se smijemo.

Njeni vršnjaci iz Istočnog Sarajeva juče su se, zajedno sa roditeljima, okupili pred zgradom ispod njenog balkona da bi joj i na ovaj način pružili podršku u teškoj bici koja joj predstoji.

Trogodišnjoj Ivani u septembru prošle godine dijagnostikovan je karcinom na bubregu. Nakon liječenja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Beogradu, snimci su pokazali da se bolest proširila na pluća i jetru.

Da bi se pomoglo njeno liječenje organizovane su broje humanitarne akcije i razne druge aktivnosti.

U akciju su se uključile brojne ustanove, institucije i pojedinci, a od početka decembra aktivan je i “M:tel” humanitarni broj 1458.

Fond solidarnosti Republike Srpske uplatio je 295.000 evra za njeno liječenje u klinici “Gustav Rosi”, koja važi za najbolju iz oblasti dječje onkologije.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici novac mogu uplatiti na žiro račun broj 1541029988405703 u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo.

I Brčko dio humanitarne akcije

U humanitarnu akciju za Ivanu uključili su se i građani Brčkog. U brojnim marketima, pekarama, kladionicama, kafićima i drugim objektima u ovom gradu postavljene su kutije za prikupljanje pomoći.

Brojni građani svojim prilozima već su pomogli, a kutije i dalje stoje u tridesetak objekata u Brčkom, pa nema sumnje da će Brčaci i ovaj put pokazati humanost.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime