Lukavac: Policija prekinula Giletov koncert

Akcijom inspektora u petak naveče prekinut je koncert turbo folk pjevača Amara Jašarspahića Gileta za vrijeme kojeg su se u jednom klubu u Lukavcu kršile epidemiološke mjere, potvrđeno je za portal “Klix.ba“.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u Tuzli, ulaskom nadležnih inspektora u objektu je zatečeno oko 200 osoba koje nisu poštovale mjere. Shodno tome, sanitarni inspektor je pristupio izricanju neophodnih mjera, piše pomenuti portal.

- Reklama -

“U trenutku inspekcijskog nadzora koji je počeo u 20 sati u objektu je organizovana muzika uživo, gdje je zatečeno okvirno 200 osoba koje nisu poštovale propisanu distancu od jednog metra. Također, stolovi nisu bili postavljeni na propisanom razmaku od tri metra”, navedeno je u inspekcijskom zapisu, dodaje “Klix“.

Dalje se ističe da je shodno zatečenom stanju subjektu nadzora odmah naređeno da provede mjere propisane naredbama kriznih štabova, koje nisu bile ispoštovane, odnosno da redukuje broj prisutnih osoba do dozvoljenih 30 i uspostavi pripisanu distancu.

“Vlasnik objekta je postupio po naređenju inspektora i prekinuo izvođenje muzike te ispraznio objekt”, navedeno je u inspekcijskom nalazu.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime