Lopare: Nova radna mjesta

Predstavnici njemačke firme “Veber grup” dogovorili su danas u Loparama saradnju na novim projektima sa firmom “Termoelektro oprema” iz ove opštine koja će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta.

Benjamin Veber, direktor firme “Veber grup” koja zapošljava 3.000 radnika i čije je sjedište u Kelnu, rekao je da su sa “Termeoeletro opremom” partneri već tri godine.

“U posljednjoj godini smo intenzivirali razgovore o većim projektima, konkretno o tome da će na osnovu naših narudžbi, prema našem projektu, izrađivati čelične konstrukcije i izvoziti u Njemačku”, rekao je Veber novinarima.

- Reklama -

Tehnički direktor “Termoelektro opreme” Nemanja Grahovac rekao je da je plan da prema projektima koje će im ustupiti njemačka firma u radionici u Loparama budu izrađivane čelične konstrukcije.

Grahovac je najavio da će partnerstvom sa njemačkom firmom biti otvoreno još 30 radnih mjesta.

“Naša firma radi od 2017. godine u Loparama, bavi se metalskom industrijom i zapošljava 25 radnika. Pratimo korak tržišta nabavkom najsavremenije opreme, smještenoj u proizvodnoj hali od 4.000 metara kvadratnih”, rekao je Grahovac novinarima.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić naglasio je da je opština spremna da podrži sve koji imaju poslovne ideje.

On je izrazio zadovoljstvo što su Lopare posjetili strani investitori koji će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i zadržavanju stanovništva.

“Zajedno sa Srednjoškolskim centrom obezbijedićemo stručne kadrove za ovakve pogone u metalskoj industriji, koja je u razvoju na području naše opštine. Potrebno je razvijati partnerstvo, jer će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta”, rekao je Savić novinarima.

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime