spot_img
spot_img

Литар крви Лукача као око војника

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Да је Репулика Српска постала друштво неједнаких и повлаштених, одавно смо већ свјесни. Нова потврда ове болне чињенице долази кроз случај Љубомира Срдића, демобилисаног борца ВРС коме је за губитак ока „припало“ 6000 КМ одштете!

Њему је на име ратне одштете за изгубљено око и трајну инвалидност „признато“ 6.000 КМ, уз то да ће новац овом ствараоцу Српске бити исплаћен на 10 једнаких рата, дакле по 600 КМ годишње!

Сума је срамна али сам на њу пристао јер ми је потребан новац, а било ми је и тужно да тужим Републику Српску за коју сам се борио, изјавио је за Блиц Срдић, који је на пробоју Коридора остао без једног, а на друго око види једва.

Осјећам се превареним, пониженим и увријеђеним и одштета ме боли више него ратне ране јер знам да има људи који су, на овај или онај начин, дебело наплатитли сваки свој боравак у рату закључује Љубиша у разговору за Блиц.

Један од оних који су дебело наплатили свој боравак у рату је и актуелни министар у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, Драган Лукач. Лукач је својевремено био рањен у рату да би потом тужбом тражио одштету.

Пресудом Основног суда у Бањалуци, од 01.08.2001. године, Лукач је добио је 40.000 КМ одштете од Републике Српске и Министарства унутрашњих послова РС, на чијем је челу од краја 2014. године.

Лукач је тужио Републику Српску и МУП по неколико основа:

– За претрпљени физички бол тражио је одштету од 15.000 КМ

– За претрпљени страх тражио је одштету од 13.000 КМ

– За душевне болове ради умањења опште животне способности тражио је одштету од 30.000 КМ

– На име наружености тражио је одштету од 5.000 КМ.

Суд је пресудио у Лукачеву корист, који је у то вријеме био шеф Специјалне јединице МУП РС, и одлучио да му додијели одштету од укупно 40.000 КМ плус судске трошкове који су износили 1.100 КМ. То је укупно 41.100 КМ исплаћене одштете Лукачу на име рањавања.

Сам Лукач је недавно пред посланицима у НСРС поносно истицао чињеницу како је „пролио 7 литара крви за Републику Српску“ износећи своје мишљење о истрази поводом смрти Давида Драгичевића због које је сазвана посебна сједница.

Узимајући у обзир да је за те ране добио 41.000 КМ, испаде да је једна литра Лукачеве крви вриједна око 5.857,14 КМ, што је отприлике једно око Љубомира Срдића, „обичног“ демобилисаног војника.

 

 

 

 

 

(B1info.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img