spot_img
spot_img

Креативни кутак у Шамцу: Са радом почела радионица Удружења грађана за помоћ особама са посебним потребама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Удружење грађана за помоћ особама са посебним потребама у Шамцу почело је, након прекида рада због пандемије вируса корона, да организује креативне радионица, изјавила је предсједник овог удружења Тања Нинковић.

Она је истакла да у овим радионицама дјеца са волонтерима израђују новогодишње и божићне украсе које ће уз ситне колачиће продавати у вријеме манифестације “Зимска чаролија на ушћу”, од 26. до 31. децембра.

– Украсе заједно са колачићима и медењацима које су наша дјеца израдила заједно са волонтерима продаваћемо на свом штанду на градском тргу на којем ћемо бити сваки дан са нашом дјецом – рекла је Нинковић те позвала све да купе њихове украсе.

Она је додала да ће зараду од продаје усмјерити за потребе дјеце, за набавку материјала неопходног за наредне радионице и дружења.

– Осим аспекта социјализације, овакве радионице јако добро дјелују на унапређење вјештине рада и моторике те су и те како потребне – рекла је Тања Нинковић те захвалила волонтерима на помоћи.

Она је позвала грађане да донирају по једну КМ позивом хуманитарног броја 1411 који је отворен до 31. децембра те на тај начин помогну набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

На подручју општине Шамац има 50-оро дјеце са посебним потребама, а у Удружењу грађана за помоћ лицима са посебним потребама активно их је око 15.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img