Krao auto, umalo ukrao djecu

Nezapamćena drama odigrala se ispred sarajevskog hotela “Holiday”, gdje je zasad nepoznati lopov pokušao ukrasti skupocjeni audi A6, čiji je vlasnik Ali Riza Akbas, generalni direktor Ziraat banke u BiH, i to u momentima dok je na zadnjem sjedištu spavalo njegovih dvoje djece.

Pribranošću šokiranog oca spriječene su još dramatičnije scene, jer je on, vidjevši šta se dogodilo, potrčao za vozilom, što je, moguće je, omelo lopova, s tim što nije isključeno ni da je odustao kada je ugledao mališane.

- Reklama -

Sve to se odigralo u nedjelju, nešto nakon ponoći, kada je bankar sa suprugom i mališanima audijem došao pred hotel.

Automobil su ostavili upaljen, a njih dvoje izašli kako bi se pozdravili sa prijateljima. Najednom kradljivac, koji je vjerovatno pratio situaciju, uskočio je u automobil i počeo bježati, po svemu sudeći ni ne sluteći da su mu mali saputnici iza leđa.

Tako je vozio nekoliko desetina metara, a onda se, najvjerovatnije shvativši da su djeca u automobilu, uspaničio, izašao iz audija, te pobjegao. Pri izlasku iz automobila uzeo je tašnu bankarove supruge sa pasošima.

Vidjevši šta se dogodilo, vlasnik je trčao za automobilom, a potom i kradljivcem nakon što je izašao iz vozila, ali ga nije stigao, već je usput pao i tada je i povrijeđen. Djeca su nađena i srećom – nepovrijeđena.

“Došli smo s prijateljima s puta i stali ispred hotela. Izašli smo iz auta da se pozdravimo i izvadimo kofere iz drugog auta. U ta dva minuta lopov je ušao u moj auto, a djeca su bila unutra i spavala. Supruga je prva primijetila i potrčali smo za njim. Trčali smo nekih 30-40 metara. On je u tom trenutku stao, a zatim i pobjegao pješice”, ispričao je Ali Riza Akbas za medije.

Vlasnik vozila je, po riječima očevidaca, bio sav krvav, ali i srećan jer je spasio djecu.

“Najvjerovatnije da je vlasnika automobila neko pratio da bi mu ukrao auto. Lopov, ili više njih, vjerovatno nije znao da su djeca u automobilu”, tvrde policijski izvori.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrdili su da je Policijskoj upravi Centar u noći između subote i nedjelje prijavljen pokušaj krađe vozila ispred hotela “Holiday”, te da se traga za lopovom.

(avaz.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime