spot_img
spot_img

Ковић: БиХ се третира као колонија којом се управља споља

spot_img
spot_img

То што је Кристијан Шмит током изборне ноћи наметнуо измјене Изборног закона БиХ и Устава Федерације БиХ /ФБиХ/ потпуни је скандал, невиђен и незамислив у свакој уређеној земљи, изјавио је Срни историчар Милош Ковић, који тако нешто очекује и према парламенту Републике Српске.

“Променити правила у току игре, у току утакмице, то је потпуни скандал”, оцијенио је Ковић и указао да је тиме још једном објављено, за оне који су остали невјерне Томе, да је БиХ третирана као обична колонија, којом се управља споља.

Он је истакао да је за Републику Српску важно признање резултата избора, јер то значи смањење тензија и смиривање тона у јавном животу, оно што је толико потребно и Србији.

Ковић је истакао да је важно да сви буду свјесни својих одговорности, да постоје интереси који су изнад личних и страначких, а то је интерес голог опстанка српског народа у Републици Српској.

“Република Српска је услов голог опстанка српског народа у БиХ, односно западно од Дрине. Република Српска је услов опстанка и Србије и сви то веома добро знамо. Зато је потребно да сви будемо свесни својих националних дужности”, напоменуо је Ковић.

Шмит је у недјељу, 2. октобра, непосредно након затварања бирачких мјеста на општим изборима у БиХ, наметнуо измјене Изборног закона БиХ и у Устав ФБиХ, како је наведено, унио захтјев за обавезну сарадњу.

У писаној изјави Шмита објављено на страници ОХР-а наводи се да је овом одлуком повећан број делегата у Дому народа ФБиХ, а први пут остали из свих кантона могу бити заступљени у овом дому.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img