spot_img
spot_img

Кошарац у офанзиви: Запошљава савјетнике, секретаре и возача

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тек што је сјео у фотељу министра спољне трговине и економских односа (МСТЕО) БиХ, Сташа Кошарац (СНСД) је од Савјета министара БиХ тражио дозволу за запошљавање својих поданика који ће државу коштати додатних 400.000 КМ на годишњем нивоу, сазнаје портал Capital.

Кошарац тражи “зелено свјетло” да у кабинет прими три савјетника министра, два техничка секретара, једног стручног савјетника као и возача. Такође, у плану има и да запосли једног инспектора те попуни упражњено радно мјесто на позицији шефа Одсјека за туризам.

Дозволу је морао тражити с обзиром да је буџет министарства за плате ограничен. Ако његов приједлог одобри Савјет министара на чијем је челу његов страначки колега Зоран Тегелтија средства ће бити исплаћена из буџетске резерве.

“Тренутно министар није у могућности примити савјетнике и техничко особље у кабинету ради буџетског ограничења. Уважавајући наведено, цијенимо оправданим да се хитно одобри како ново запошљавање у кабинету министра, као и средства потребна за плате и накнаде извршилаца”, наводи се у приједлогу Одлуке о одобравању новог запошљавања у МСТЕО.

Иако је у плану “отварање” девет нових радних мјеста, само за два постоји образложење у овој одлуци.

Тако се за позицију Шефа одсјека за туризам наводи како она треба да буде попуњена јер су у току бројне обавезе у овој области на којима је потребно радити а које се гомилају јер је ово радно мјесто већ дужи временски период упражњено.

“Шеф Одсјека за туризам би требао радити на припреми закона, подзаконских аката и других прописа из области туризма, затим да прати провођење међународних обавеза. Како би одговорили свим тим обавезама потребно је лидерство и преузимање одговорности појединца”, образлажу свој захтјев у овом министарству.

Додају како је у Одсјеку за билатералне односе потребно примити стручног савјетника јер овај ресор у оквиру своје надлежности има низ врло обимних и сложених послова.

 

 

 

(capital.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img