Košarac: Spreman sam ponuditi ostavku

Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, objavio je na svom Tviter nalogu da je spreman ponuditi ostavku na ovu funkciju.

“Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima Republike Srpske, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke online radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih,” objavio je Košarac na Tviteru.

Podsjećamo u ponedjeljak naveče policija je prekinula okupljanje u sarajevskom restoranu “Golf klub”, u kojem je sarajevski ljekar Jusuf Šabanović slavio rođendan. Osim Košarca i Šabanovića, u restoranu je zatečeno još 14 osoba.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime