spot_img
spot_img

Кошарац: Босић страшно и срамно увриједио Додика и српски народ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је бивши предсједник СДС-а Младен Босић на најстрашнији и најсрамнији начин увриједио српски народ и Републику Српску поредећи подршку коју Милорад Додик има у српском народу са подршком коју је Хитлер имао у нацистичкој Њемачкој.

“Ако је и од Младена Босића, једног од највећих политичких губитника, превише је. Ријеч је о класичном говору мржње према новоизабраном предсједнику Републике Српске и незапамћеној увреди која је у програму једне сарајевске телевизије изречена према Милораду Додику и српском народу у Републици Српској”, рекао је Кошарац.

Он је у изјави за Срну нагласио да је српски народ у Републици Српској на протеклим изборима још једном наградио напоре Милорада Додика, Жељке Цвијановић и СНСД-а да сачувају уставну позицију Републике Српске и заштите права и слободе српског народа, те казнио издајничко и поданичко понашање СДС-а и ПДП-а.

“Младен Босић, који је цијелу деценију провео на челу СДС-а, родоначелник је издајничке и поданичке политике те партије, што је српски народ препознао на сваким изборима од 2006. године до данас. Са Босићем и Мирком Шаровићем на челу, СДС никада није изнио никакав озбиљан политички став о било ком важном и тешком питању с којим је српски народ био суочен у протекле двије деценије. Зато СДС губи изборе и зато се послије сваких избора осипа”, поручио је Кошарац.

Он је упозорио на то да српски народ у Републици Српској веома добро препознаје опасност у политичком дјеловању опозиционих партија, посебно у Сарајеву.

“Не можете очекивати подршку ако простор у сарајевским медијима користите како бисте се додворавали бошњачким политичарима и странцима, сипајући увреде и ширећи мржњу према српском народу и Републици Српској. С таквим политичким и медијским злодјелима мора се престати или се то мора кривично санкционисати. Увјерен сам да ће у том правцу ићи и законска рјешења која ће креирати и усвојити Влада и Народна скупштина Републике Српске”, закључио је Кошарац.

Члан Предсједништва СДС-а у оставци Младен Босић јуче је, у програму телевизије Н1, коментаришући изборне резултата и оставке предсједника и чланова Предсједништва СДС-а, упоредио подршку коју је Милорад Додик добио од српског народа у Републици Српској са подршком коју је имао Хитлер у нацистичкој Њемачкој.

“То што неко добије пуно гласова не значи да је добар. Да не спомињем Хитлера који је имао подршку њемачког народа, као драстичан примјер”, рекао је Босић. Водитељ емисије није реаговао, нити се на било какав начин оградио од овакве изјаве, коју су пренијели и поједини медији у Републици Српској.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img