spot_img
spot_img

Комшић писао Тужилаштву, ухапшени Османовић мора бити изручен БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Жељко Комшић, предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер ДФ-а, писао је прије неколико дана Тужилаштву БиХ и затражио да се ухапшени борац Осман Османовић, који се налази у притвору у Србији, изручи БиХ.

Комшић је у допису Тужилаштву БиХ затражио да се ова правосудна институција позове на протокол потписан са Србијом према којем би Османовић био изручен БиХ, чији је држављанин.

Ову информацију потврдио је за “Дневни аваз” и Комшић. Но, како је рекао, још није добио одговоре. Комшић се одмах након вијести о хапшењу Османовића успротивио потезима Србије и најавио реакцију.

Османовић, подсјећамо, бивши директор Пореске управе Дистрикта Брчко и некадашњи припадник ХВО-а и Армије РБиХ, ухапшен је прије 15 дана на пријелазу Сремска Рача између БиХ и Србије и одређен му је притвор.

Он се терети да је током љета 1992. године у логору “Расадник” у Горњем Рахићу на подручју Брчког, као припадник Хрватског вијећа обране (ХВО), касније Армије РБиХ, заједно с више припадника те јединице, наносио повреде, мучио, злостављао и застрашивао цивиле и заробљене припаднике Војске РС.

Тужилаштво БиХ је најавило да ће тражити изручење, али се за сада не зна је ли молба званично и упућена.

 

 

 

(avaz.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img