spot_img
spot_img

Koliko iznosi hitna pomoć opštine Šamac ljudima kojima je oluja odnijela krov sa kuće: “Ne možemo dati milione, koje nemamo”

spot_img
spot_img

Opština Šamac je iz budžeta isplatila 40.000 KM interventne pomoći za 40 najugoženijih domaćinstava, čije su kuće tokom nedavne oluje ostale bez krovova ili su teško oštećene i neuslovne za život. Ova odluka je donesena na osnovu izvještaja opštinske Komisije za procjenu štete.

Kako je za Srpskainfo potvrdio načelnik opštine Šamac, Đorđe Milićević, do juče je na adresu opštinske Komisije za procjenu šteta pristiglo 1.060 prijava za kuće i stanove, oštećene u oluji, te 450 prijava za štete u poljoprivredi.

– Nastojaćemo da svima, a pogotovo najugroženijima, pomognemo kako možemo i koliko možemo. Opština ne može podijeliti milione koje nema, ali može podržati sugrađane koji su pretrpjeli štetu – rekao je Milićević i dodao da su kombinovane ekipe vatrogasaca i radnika javnog komunalnog preduzeća “Slobodna zona” pritekle u pomoć naugroženijima.

– Oni su izvršili deset intervencija na kućama socijalno ugroženih Šamčana i građana koji su stari i nemoćni, a žive sami i nemaju drugi vid pomoći – precizirao je Milićević.

Ni do danas, a prošle su dvije nedjelje od prvog olujnog udara na Šamac, iz Vlade RS i republičkih institucija, kako tvrde u opštini, niko nije ponudio pomoć ovoj lokalnoj zajednici, u kojoj je bez krovova ostalo 20 stambenih zgrada, a teško je oštećeno na stotine kuća i poljoprivrednih imanja.

– Kad ih zovemo, niko se ne javlja na telefon – kaže načenik Milićević.

Opštinsko rukovodstvo je odmah nakon prve oluje u Šamcu uvelo vanrednu situaciju, koja je trajala osam dana, a potrudili su se i da javnost sazna kava je nevolja zadesila ovaj posavski gradić i okolna sela.

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img