spot_img
spot_img

Колико износи хитна помоћ општине Шамац људима којима је олуја однијела кров са куће: “Не можемо дати милионе, које немамо”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Општина Шамац је из буџета исплатила 40.000 КМ интервентне помоћи за 40 најугоженијих домаћинстава, чије су куће током недавне олује остале без кровова или су тешко оштећене и неусловне за живот. Ова одлука је донесена на основу извјештаја општинске Комисије за процјену штете.

Како је за Српскаинфо потврдио начелник општине Шамац, Ђорђе Милићевић, до јуче је на адресу општинске Комисије за процјену штета пристигло 1.060 пријава за куће и станове, оштећене у олуји, те 450 пријава за штете у пољопривреди.

– Настојаћемо да свима, а поготово најугроженијима, помогнемо како можемо и колико можемо. Општина не може подијелити милионе које нема, али може подржати суграђане који су претрпјели штету – рекао је Милићевић и додао да су комбиноване екипе ватрогасаца и радника јавног комуналног предузећа “Слободна зона” притекле у помоћ наугроженијима.

– Они су извршили десет интервенција на кућама социјално угрожених Шамчана и грађана који су стари и немоћни, а живе сами и немају други вид помоћи – прецизирао је Милићевић.

Ни до данас, а прошле су двије недјеље од првог олујног удара на Шамац, из Владе РС и републичких институција, како тврде у општини, нико није понудио помоћ овој локалној заједници, у којој је без кровова остало 20 стамбених зграда, а тешко је оштећено на стотине кућа и пољопривредних имања.

– Кад их зовемо, нико се не јавља на телефон – каже наченик Милићевић.

Општинско руководство је одмах након прве олује у Шамцу увело ванредну ситуацију, која је трајала осам дана, а потрудили су се и да јавност сазна кава је невоља задесила овај посавски градић и околна села.

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img