spot_img
spot_img

Kojić: Šmitovo nametanje podrška mitu o Srebrenici

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branimir Kojić izjavio je da se u Memorijalni centar u Potočarima sliva ogroman novac i da Kristijan Šmit nametanjem zakona o preraspodjeli sredstava potvrđuje da su u pitanju enormne količine i da je to podrška mitu o stradanju samo jednog naroda.

Kojić je rekao Srni da od tog novca pojedinci imaju veliku materijalnu korist, a obično ne žive u Srebrenici, niti Republici Srpskoj, već od tih sredstava grade živote širom Federacije BiH.

Novo Šmitovo nametanje zakona Kojić smatra nastavkom politike međunarodne zajednice podrške mita o Srebrenici kao mjestu stradanja samo jednog naroda.

“Ovo potvrđuje činjenicu da oni imaju toliko novca da moraju da ga preraspoređuju jer su im godinama uplaćivana sredstava za nešto što su odavno završili”, rekao je Kojić.

On je podsjetio na prilog Federalne televizije kada se pojedine članice udruženja hvale da imaju enormna primanja, te ocijenio da tim tokovima novca treba da se pozabave nadležne institucije.

“OHR ne krije da je posvećen radu tog centra, dok, sa druge strane, ne želi da vidi naše žrtve, niti da obiđe mjesta stradanja Srba”, istakao je Kojić.

Kojić je napomenuo da oni kažu da žele da se bave promocijom mira, dok se po Evropi skrivaju oni koji su ubijali srpsku nejač, te upitao da li je sloboda Kemala Mehmedovića ono što oni nazivaju promocijom mira, da li to misli i Austrija koja ga krije kod sebe?

Prema njegovim riječima, sve je to nastavak rata, ubijanje žrtava ponovo i tortura nad preživjelim.

“Da li je 3.267 žrtava srednjeg Podrinja nešto o čemu mi treba da ćutimo?”, pita Kojić i ističe da neće ćutati niti će im zabraniti da pričaju ma koliko novca ulagali u taj narativ.

Kojić je zaključio da je istina jedna, a to je da su Srbi stradalnički narod u Podrinju.

Šmit je donio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, koji daje mogućnost da se višak doniranih sredstava za ukope i nišane žrtava može preusmjeriti u druge potrebe funkcionisanja tog centra.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img