“Ko ne poštuje odluke sam sebe isključuje iz SDS-a”

Član Predsjedništva SDS Mladen Bosić rekao je da svi oni koji ne poštuju odluke Predsjedništva SDS sami sebe iskučuju iz stranke i tu, kako kaže, nema dileme.

– Predsjedništvo SDS je donijelo odluku da neće ići ni u kakvu koaliciju i kombinaciju sa SNSD ne samo u Bijeljini nego i u svim drugim opštinama, osim možda u Srebrenici kao specifičnog slučaja, i svi oni koji ne poštuju tu odluku sami sebe su isključili iz stranke. Tu je situacija apsolutno jasna – rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Brčkom.

On je naveo da SDS ima svoj statut koji predviđa da u stranci ne mogu biti oni koji ne prihvataju i ne poštuju odluke viših organa stranke.

– Taj sporazum između Miće Mićića i SNSD neće biti prihvaćen. Na kraju krajeva odluka je na predsjedniku stranke da potpiše kandidaturu, a ja nemam nikakvu dilemu da onaj ko ne prihvata politiku stranke i odluke stranke ne dobije kandidaturu. Mićo Mićić i ljudi oko njega u Bijeljini moraće da se izjasne u vezi sa ovom situacijom – rekao je Bosić.

Govoreći o situaciji u BiH, on smatra da je “kriza vlasti na nivou BiH u takvoj fazi da se zemlja nalazi u teškom trenutku, prije svega, jer su pred njom dva velika izazova – naviranje izbjeglica i virus korona”.

– Dolazak takvih izazova u trenutku kada praktično vlast i ne postoji i ne može da funkcioniše je velika opasnost za građane Republike Srpske i BiH i ovo što se dešavalo u proteklom periodu je jasno pokazalo da koalicija koja je formirala vlast na nivou BiH nije sposobna da vrši tu vlast – mišljenja je Bosić.

On je iznio optužbe i na Savjet ministara, te naveo da je u BiH evidentna blokada koja se pokušava prikazati da to nije.

– U BiH treba nešto preduzeti kako bi se ove politike koje su sada dominatne spriječile da BiH vode u dalju krizu. Politički rejting vlasti i lidera je daleko iznad bilo kakvog interesa građana – smatra Bosić.

 

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime