Ko je koga napao u Čelincu?

Draško Stanivuković, član PDP i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS objavio je danas na svojoj fejsbuk stranici da ga je u Čelincu napao predsjednik RS Milorad Dodik, da ga je udario i izbio telefon iz ruke.

❌ UDARIO ME PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE!!Njegovi me ljudi i poslušnici UDARILI!!!!Dijelite dalje da viditi SRAMOTU SRPSKE!!!

Posted by Draško Stanivuković – Draško Stanivuković on Sunday, September 9, 2018

Stanivuković je držeći u ruci kamen, za koji tvrdi da je došao položiti kao kamen temeljac za novi most u tom gradu, rekao da je on slobodan čovjek i da ga je napalo obezbjeđenje predsjednika i premijerke RS.

- Reklama -

S druge strane, RTRS je objavio da je u Čelincu pokušan napad na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijerku Željku Cvijanović.

Kako se navodi na RTRS-u u Čelincu je tokom postavljanja kamena temeljca za novi most na rijeci Vrbanji, nekoliko lica okupljenih oko odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Draška Stanivukovića krenulo sa kamenjem u ruci prema predsjedniku i premijerki Srpske, nakon čega je reagovalo obezbjeđenje.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović održaće danas vanrednu konferenciju za novinare u Čelincu. Vanredna konferencija za novinare zakazana je za 16.45 u zgradi opštine Čelinac, najavljeno je iz kabineta predsjednika Republike.

Dva lica lišena slobode

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da su dva lica lišena slobode u Čelincu, nakon što su dobacivala i provocirala predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tokom polaganja kamena temeljca za izgradnju mosta na Vrbanji, a kod jednog od privedenih pronađen je kamen u torbi.

Ćulum kaže da su uhapšena lica, predvođena odbornikom PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draškom Stanivukovićem, došla na polaganje kamena temeljca za izgradnju mosta na Vrbanji u Čelincu, te dobacivala i provocirala predsjednika Srpske tokom njegovog govora.

“Nakon toga dva lica su lišena slobode. U toku je uzimanje izjave od njih i nakon toga utvrđivanje elemenata prekršajne odgovornosti”, rekao je Ćulum.

On je istakao da je kod jedne djevojke pronađen kamen u torbi veličine dvije šake, dok je kod Stanivukovića u džepu, takođe, pronađen kamen.

Ćulum kaže da će nakon uzimanja izjava ova lica biti puštena na slobodu.

 

 

 

 

(nezavisne.com/SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime