Kampanja korištenja sigurnosnih pojaseva u vožnji donosi rezultate

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović izjavio je danas da je preventivna kampanja “Niti jedan nevezan pojas” veoma značajna jer se povećava upotreba korištenja bezbjednosnog pojasa i smanjuje broj poginulih u saobraćajnim nesrećama.

Popović je na promociji ove preventivne kampanje u krugu Auto-moto društva Laktaši rekao novinarima da je Ministarstvo saobraćaja i veza na čelu ove aktivnosti koju sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP), Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Republike Srpske.

“Da je ova aktivnost koordinisana na efikasan način govori i činjenica da svake godine vozači, suvozači i putnici na zadnjem sjedištu povećavaju korištenje bezbjednosnog pojasa. Ova aktivnost je naročito važna kada imamo u vidu da smo prošle godine imali smanjenje broja poginulih u saobraćajnim nesrećama. Taj trend mora biti nastavljen i učinićemo sve da tako bude kada budemo govorili o stanju bezbjednosti saobraćaja u 2020. godini”, naglasio je Popović.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo saobraćaja i veza pridaje veliki značaj svim elementima pasivne bezbjednosti, a naročito upotrebi bezbjednosnog pojasa i njegovom ispravnom korištenju.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime