spot_img
spot_img

Кајганић изабран за главног тужиоца Тужилаштва БиХ

spot_img
spot_img

Миланко Кајганић изабран је за главног тужиоца Тужилаштва БиХ, на сједници Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ која се данас одржава у Сарајеву.

Кајганић у Тужилаштву БиХ ради од 2014. године на дужностима тужиоца, замјеника главног тужиоца и руководиоца Посебног одјела за ратне злочине.

ВСТС БиХ, на сједници 20. октобра прошле године, именовао га је за вршиоца дужности главног тужиоца.

Кајганић је навео да ће до краја године бити подигнут већи број оптужница против организованих криминаних група.

“Нисам био у контатку ни са једном политичком личношћу која би могла нарушити мој интегритет. Ако се утврди да нисам говорио истину, поднијет ћу оставку”, навео је Кајганић.

У обраћању члановима ВСТС, Кајганић је рекао да ће у фокусу његовог рада бити ревидирана државна стратегија за процесуирање предмета ратних злочина.

Према његовим ријечима, више од 300 предмета је на чекању, трећина јер се односе на лица која се налазе ван БиХ, углавном у Хрватској у Србији. Додао је и да га не интересује статистика, већ квалитетне оптужнице.

“Сложене предмете треба радити Тужилаштво БиХ, остали се требају пренијети на ентитете и Брчко дистрикт”, рекао је Кајганић.

Према његовим ријечима, осам тужилаца ради на предметима произашлих из распакивања Sky апликације.

“Недостају нам квалитетне оптужнице. Тужилаштво БиХ има највећи број тужилаца и највећи буџет. Имамо капацитет, ствар је организације”, рекао је уочи именовања Кајганић.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img