Kajgana od 5.005 jaja u Donjem Žabaru

U ambijentu lijepo uređenog jezera Žabar, kompanija „Agreks“ sa sjedištem u opštini Donji Žabar, regionalni lider u peradarskoj proizvodnji, priredila je drugu privredno-kulturnu manifestaciju “Jaje fest” kojoj su prisustvovale političke i privredne delegacije iz više gradova u BiH, Makedoniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Za njih i sve učesnike ponuđena je kajgana pripremljena od 5.005 jaja.

- Reklama -

„Kao društveno odgovorna kompanija na ovaj način želimo da se zahvalimo sugrađanima iz naše i susjednih opština, kao i poslovnim prijateljima i saradnicima zemalja regiona. Prošle godine smo pripremili kajganu od 3.000 jaja, ove godine smo ponudili veću, a vjerujemo da i u tome ima simbolike koja će pratiti ukupno povoljniji ambijent za razvoj i napredak i kompanije, i zajednice u cjelini“, rekao je član Uprave „Agreksa“ Bojan Mirkić.

Donji Žabar je prema zvaničnim statistikama najveći proizvođač konzumnih jaja po glavi stanovnika u Evropi, a organizatori „Jaje festa“ su najavili da će narednih godina oboriti portugalski rekord i upisati se u Ginisovu knjigu s najvećom kajganom na svijetu.

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime