spot_img
spot_img

Још увијек бирају извођача радова за ауто-пут према Србији

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Још увијек је у току тендерска процедура избора извођача радова за изградњу аутопута на дионицама Вукосавље-Брчко, Брчко-Бијељина и Бијељина-Рача, потврдили су за Мондо у Министарству саобраћаја и веза РС.

Како су подсјетили, у августу прошле године расписан је јавни позив за финансирање, пројектовање и изградњу аутопута на поменутим дионицама, а сада је, путем такмичарског дијалога бира извођач радова.

Како је раније за медије изјавио директор „Аутопутева РС“, Душан Топић, интерес за учешће у такмичарском дијалогу је био изузетно велики, те се пријавило више десетина потенцијалних учесника.

„Први пут смо расписали тендер, који обухвата финансирање, пројектовање и изградњу аутопута, који би Републику Српску, повезао са Београдом. Вриједност радова процјењена је на милијарду и 350 милиона марака“ изјавио је тада Топић.
Он је тада истакао да се пријавило десетак великих грађевинских компанија које су у стању да самостално обаве овај посао.

Пријавило се и неколико домаћих фирми и банака, а сви би требало да се удруже.
Топић вјерује да ће бити довољно заинтересованих компанија и да ће крајња цијена овог пројекта бити реална.

Новинар портала Мондо је Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове недавно упутио захтјев за одговор на питање у вези са трошковима хотелског смјештаја објављеним на Порталу јавних набавки БиХ.

Том приликом смо добили одговор да се трошкови направљени у радњи „Beauty studio DIAMOND“, Преноћиште Парк, у Модричи, у Угоститељској радњи – пансиону „Има дана“ у Бијељини, те фирми „GALAX“ д.о.о. Доњи Жабар, која посједује пословну јединицу Мотел и ресторан „Ловац“ која се бави услугом смјештаја односе на смјештај радника РУГИПП-а, који су вршили експропријацију земљишта за потребе изградње ауто-пута и гасовода.

Како су навели, радови на експропријацији су вршени у марту и априлу, те у октобру и новембру прошле године.

„Овом приликом истичемо да су захваљујући вриједним и пожртвованим радом на терену запослених у РУГИПП-у у рекордном року реализовани припремни геодетско-технички радови експропријације ауто-пута на дионици Брчко – Рача, те готово цијеле дионице Вукосавље – Брчко“, додали су у у Управи.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img