Još uvijek biraju izvođača radova za auto-put prema Srbiji

Još uvijek je u toku tenderska procedura izbora izvođača radova za izgradnju autoputa na dionicama Vukosavlje-Brčko, Brčko-Bijeljina i Bijeljina-Rača, potvrdili su za Mondo u Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Kako su podsjetili, u avgustu prošle godine raspisan je javni poziv za finansiranje, projektovanje i izgradnju autoputa na pomenutim dionicama, a sada je, putem takmičarskog dijaloga bira izvođač radova.

Kako je ranije za medije izjavio direktor „Autoputeva RS“, Dušan Topić, interes za učešće u takmičarskom dijalogu je bio izuzetno veliki, te se prijavilo više desetina potencijalnih učesnika.

„Prvi put smo raspisali tender, koji obuhvata finansiranje, projektovanje i izgradnju autoputa, koji bi Republiku Srpsku, povezao sa Beogradom. Vrijednost radova procjenjena je na milijardu i 350 miliona maraka“ izjavio je tada Topić.
On je tada istakao da se prijavilo desetak velikih građevinskih kompanija koje su u stanju da samostalno obave ovaj posao.

Prijavilo se i nekoliko domaćih firmi i banaka, a svi bi trebalo da se udruže.
Topić vjeruje da će biti dovoljno zainteresovanih kompanija i da će krajnja cijena ovog projekta biti realna.

Novinar portala Mondo je Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove nedavno uputio zahtjev za odgovor na pitanje u vezi sa troškovima hotelskog smještaja objavljenim na Portalu javnih nabavki BiH.

Tom prilikom smo dobili odgovor da se troškovi napravljeni u radnji „Beauty studio DIAMOND“, Prenoćište Park, u Modriči, u Ugostiteljskoj radnji – pansionu „Ima dana“ u Bijeljini, te firmi „GALAX“ d.o.o. Donji Žabar, koja posjeduje poslovnu jedinicu Motel i restoran „Lovac“ koja se bavi uslugom smještaja odnose na smještaj radnika RUGIPP-a, koji su vršili eksproprijaciju zemljišta za potrebe izgradnje auto-puta i gasovoda.

Kako su naveli, radovi na eksproprijaciji su vršeni u martu i aprilu, te u oktobru i novembru prošle godine.

„Ovom prilikom ističemo da su zahvaljujući vrijednim i požrtvovanim radom na terenu zaposlenih u RUGIPP-u u rekordnom roku realizovani pripremni geodetsko-tehnički radovi eksproprijacije auto-puta na dionici Brčko – Rača, te gotovo cijele dionice Vukosavlje – Brčko“, dodali su u u Upravi.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime