spot_img
spot_img

Једна цијена на полици, друга на каси

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Из удружења потрошача апелују на грађане да отворе “четворе очи” приликом куповине, јер се неријетко дешава да један производ има двије различите цијене – једну на полици, а другу, већу, на каси.

Ово сматрају својеврсном обманом потрошача који, због журбе, најчешће и не погледају фискални рачун у маркету, а кад дођу кући најчешће немају воље да реагују.

– Изгледа да нам нису довољна само поскупљења, већ се суочавамо и са различитим цијенама на артиклима на полици и каси. Оваква пракса није ништа друго него обмањивање потрошача у трговинама, гдје им зарачунавају веће цијене. Зато апелујемо на људе да обрате пажњу на цијене на каси и на артиклима на полици, и да реагују. А производ се плаћа по цијени која је истакнута на полици – поручују из Удружења за заштиту потрошача „Дон“ из Приједора.

Из Удружења за заштиту потрошача “Реакција” раније су саопштили да се приговори купаца у великој мјери односе на неусклађеност цијена на полицама и на каси.

– Нису ријетки случајеви да једна цијена пише на полици, а на каси се обрачунава и наплаћује увећани износ. Апелујемо на купце да користе своја законска права, информишу се о њима и на тај начин се заштите. Потрошачи треба да поступе по првом кораку у рјешавању потрошачких права, и то уписом у књигу рекламација код трговца. Управа трговине дужна је да одговори у року од осам дана, како то и прописује Закон о заштити права потрошача РС – нагласили су у овом удружењу.

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img