Izgorio autobus na putu za Vlašić, spaseni učenici

Autobus prevoznika “Ragbet” Travnik, koji je iz tog grada vozio osnovce prema Vlašiću, potpuno je izgorio, a svi učenici su spaseni.

Putnici koji su tuda slučajno naišli juče između podneva i 13 časova ispričali su nam da su bili zaprepašteni kada su uočili ogroman dim koji se iznad puta izvijao.

- Reklama -

“Mi smo išli iz pravca Kneževa prema Travniku. Odjednom smo ugledali kolonu vozila ispred sebe, a zatim i djecu, te s njima jednu ženu, vjerovatno učiteljicu. Nisam na prvi mah shvatila šta se dogodilo”, priča za “Nezavisne” jedna djevojka iz Kneževa/Skender Vakufa, moleći nas da joj ne navodimo ime.

Po njenim riječima, tek je idući dalje shvatila da je izbio požar na autobusu.

“Autobus je potpuno izgorio. O kakvom požaru je riječ, dovoljno je da vam kažem da je, kada smo naišli autom, nama svima odjednom postalo vruće od te buktinje pored koje smo prošli”, priča ova djevojka, te dodaje da su idući dalje prema Travniku pet minuta kasnije sreli vatrogasce, koji su jurili prema mjestu požara.

Iz preduzeća “Ragbet” za “Nezavisne” su potvrdili da, srećom, u ovom požaru nije bilo  povrijeđenih.

“Stvarno ne znam koliko je taj autobus star. Autobus je vozio učenike i motor se zapalio. Djeca, osnovci, išla su na izlet prema Vlašiću, i kada je došlo do požara, izašla su iz vozila. Utom su stigli vatrogasci te požar ugasili. Povrijeđenih nema”, kazali su nam u toj firmi.

Kako su dodali, do požara je došlo na lokaciji Šešići, na području Travnika.

“Nije bio pun autobus, bio je polovično popunjen. Čim je vozač primijetio vatru, zaustavio je autobus. Šta je uzrok požara, ne zna se još”, naveli su iz preduzeća “Ragbet”.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona kazali su da sve upućuje na to da je u pitanju samozapaljenje, ali da će uviđajem, te istragom, biti utvrđene ostale okolnosti.

“Najbitnije je da nema povrijeđenih i drugih težih posljedica. Nama je to prijavljeno oko 14 časova, a po informacijama kojim raspolažemo, do požara je došlo oko 12.30”, kazali su nam iz policije.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime