spot_img

Izetbegović: Supruzi sam dao automobil Predsjedništva zbog prijetnji smrću

Published:

Bakir izetbegović predsjednik SDA , kazao je danas prije početka sjednice Predsjedništva SDA u Sarajevu, da će Predsjedništvo stranke izreći sankcije za napad na Adila Osmanovića, zamjenika predsjednika ove stranke koji se desio u Srebrenici 29. januara.

Potvrdio je da će sankcije biti izrečene i za one koji su stopirali usvajanje seta Zakona o akcizama i depozitu u bankma BiH.

Nije mogao reći o kakvim sankcijama je riječ, “Sačekajte kraj sjednice, pa ćete znati”, kazao je Izetbegović.

Upitan da prokometariše zbog čega je njegova supruga koristila službno vozilo Predsjedništva BiH, Izetbegović je rekao da zadnjih šest i po godina koliko je član Predsjedništva imao veliki broj prijetnji i napada, od kojih i par ozbiljnih, tako da nema namjeru suprugu pustiti nezaštićenu.

“Imao sam informaciju i da je snajperista bio iznad moje kuće, ja to nikada nisam govorio u javnosti i evo sada kažem, nisam samo ja bio ugrožen tada, bila je i moja porodica. Moja supruga doživljava neprijatnosti tako da ja nju nemam namjeru pustiti nezaštićenu, neka je štiti država onako kako štiti supruge drugih državnika kada dodju u posjetu BiH ”, rekao je Izetbegović

Na pitanje novinara da li će biti javne nabavke vozila za njegov kabinet, Izetbegović je odgovrio da neće.

Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA kazao je danas da ne zna da li će Predsjedništvo SDA biti u kapacitetu da isključi Hamdiju Fejzića odgovornog za napad na delegaciju SDA u Srebrenici

“Predsjedništvo treba da donese jedinu moguću odluku, a to je isključenje Hamdije Fejzića, ukoliko to ne učine Predsjedištvo će pokazati da nema kapacitet da se obračuna sa očiglednim problemima koji postoje u stranci”, naglasio je Osmanović.

Osmanović je rekao da će predsjedništvo SDA razgovarati i o glasnju poslanika te stranke  u Predstavničkom domu .

“Neko će danas podnijeti informacije o tome šta se desilo u Predstavničkom domu, ja sam bio na sastanku koji je u Parlamentarnoj skupštini BiH organizovan sa poslanicima u Predstavničkom domu, a koji su iz kluba SDA, Zvizićem, Novalićem kao i našim poslanicima Mehmedovićem i Ahmetovićem. Oni su na tom sastanku rekli da će podržati set Zakona o akcizama ukoliko se usvoje njihovi prijedlozi, znamo da Parlament nije usvojio zaključke i zbog toga su oni ostali suzdržani, vidjećemo kako ce otovriti diskusija kada je njihovo glasnje u pitanju”, rekao je Osmanović.

Na pitanje kako će se predsjedništvo SDA očitovati kada su u pitanju Sokolović i Šepić i da li im slijedi isključenje iz stranke, Osmanović je ogovorio da ne može prejudicirati.

 

 

 

(nezavisne.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img