spot_img

Изетбеговић: Почетак градње аутопута Сарајево-Београд крајем године

Published:

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је вечерас да би изградња аутопута Сарајево-Београд могла да почне крајем ове године.

Изетбеговић је навео да би већ идуће седмице у БиХ требало да дође важна делегација Турске са којом је у контакту министар комуникација и транспорта у Савјету министара Исмир Јуско.

Изетбеговић сматра да пројекат који је договорен јуче у Истанбулу представља један од најбољих подухвата урађених за БиХ након рата.

“То је мега пројекат, попут Коридора Пет це. Градња тог пута била би без кредита или било каквог финансијског ангажовања БиХ, која би га практично добила бесплатно”, каже Изтебеговић.

Он је у изјави за БХТ1 појаснио да би путни правац био попут прстена и да би ишао од Сарајева преко Тузле, Брчког и Бијељине до Београда, одакле би се враћао преко Чачка, Пожеге и Вишеграда и да би донио нових 350 километара ауто-пута, од чега у БиХ 270 километара.

Говорећи о сутрашњем сусрету чланова Предсједништва БиХ са предсједником Европске народне странке Џозефом Долом у Бриселу, Изетбеговић је навео да не очекује конкретно рјешење за измјене изборног законодавства.

“Нисам оптимиста да ћемо нешто велико завршити у Бриселу. Рјешење није лако наћи јер је простор веома сужен. То је скоро немогућа мисија”, сматра Изетбеговић.

Он је позвао међународну заједницу да понуди рјешење које ће поштивати одлуку Уставног суда, Устав Федерације БиХ и упозорење Савјета за спољне послове ЕУ о одлуци Европског суда у предмету “Сејдић и Финци”.

“Избори нису угрожени, али ће бити угрожено конституисање власти, односно домова народа по вертикали. На крају ће ЦИК требати да донесе одлуку”, рекао је Изетбеговић.

 

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img