spot_img
spot_img

Изетбеговић обећао раст плата и пензија за 50 посто до краја наредног мандата

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Шерићима крај Зенице одржан је скуп Странке демократске акције, на којем се обратио предсједник СДА и кандидат за члана Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић.

Изетбеговић је у уводу свог обраћања истакнуо да му је част бити уз мјештане Шерића, мјеста у којем се брижљиво чувају све позитивне вриједности бошњачког народа.

“Када би све било као ЗДК, када је у питању све оно што је битно и што чува ову земљу, било би добро. На ФБиХ је већ теже, али носимо се”, казао је Изетбеговић, нагласивши улогу федералног премијера Фадила Новалића у свим позитивним процесума у протеклом мандату који су омогућили економски напредак и унапређење статуса пензионера, бораца, ратних војних инвалида, рудара и радника.

Говорећи о односима у држави БиХ, Изетбеговић је указао на постојање ретроградних политика којима је циљ слабљење државе, њених институција и рушење суверенитета и територијалног интегритета БиХ.

“Они којима се не свиђа БиХ, нека иду, а земље ће понијети онолико колико им остане на ципелама”, поручио је Изетбеговић.

Против БиХ и бошњачког народа се, додао је, води специјални рат који се огледа у покушајима дијељења Бошњака.

“Ми морамо држати усправно кичму Бошњацима. Бошњачки лидери морају држати кичму усправном. Ја не мислим да сам ја лидер. Ја сам политичар. Лидери су људи попут Мудерриса, а мој посао је да држим скупа људе као што су он”, казао је Изетбеговић.

Када су у питању планови за наредни мандат, Изетбеговић је казао да ће, уколико БиХ буде стабилна, плаће и пензије на крају мандата бити за 50 посто веће него што су данас.

“БиХ је лијепа и богата земља. Овдје се рађају талентовани и способни људи. Ова земља је увијек давала. Сусједи се нису фер односили према овој земљи, рушили су је. Неправду су јој правили. Бошњаци су добар народ. Никада никога нису напали, а ужасне су ствари претрпјели. Никада се нису светили”, казао је Изетбеговић.

Упозорио је Изетбеговић на потребу јачања јединства међу свим босанскохерцеговачким патриотама и онима који воле БиХ.

“Морамо ојачати језгро око СДА са оданим, искусним, прекаљеним, вјерним и посвећеним. Једанаест странака се удружило против нас, а иза њих је најмање још најмање 11 невидљивих. Нама је довољан онај Један јер Он помаже оне који су добри, који су склони праштању, који су свјесни, који не остављају свој народ и који пружају руку након свега, а ми смо ти”, поручио је Изетбеговић.

Присутнима на трибини такођер су се обратили предсједник Кантоналног одбора СДА Зеничко-добојског кантона Миралем Галијашевић, предсједник Градског одбора СДА Зеница Незир Пивић, Незим Халиловић Мудеррис и предсједник МЗ Шерићи Халил Гарановић.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img