Izdato upozorenje: Jaki udari vjetra

Meteoalarm je za sutra zbog olujnih udara vjetra izdao narandžasto upozorenje za banjalučku, višegradsku, livanjsku, bihaćku i tuzlansku regiju, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U banjalučkoj, bihaćkoj i livanjskoj regiji sutra se očekuju udari vjetra od 60 do 80 kilometara na čas, a temperatura vazduha do minus osam stepeni Celzijusovih.

- Reklama -

Na višegradskom i tuzlanskom području očekuju se udari vjetra od 60 do 90 kilometara na čas.

Temperatura vazduha u višegradskoj regiji padaće do minus 14 stepeni, a na tuzlanskom do minus osam.

Narandžasto upozorenje ukazuje na opasno vrijeme, odnosno prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Žuti meteoalarm proglašen je za područje od Prijedora, preko Gradiške niz rijeku Savu prema Bijeljini, te za sarajevsku, fočansku, trebinjsku i mostarsku regiju.

Na području od Prijedora do Bijeljine, te u sarajevskoj i fočanskoj regiji očekuje se temperatura vazduha do minus osam stepeni, a udari vjetra od 40 do 50 kilometara na čas.

Za mostarsku i trebinjsku regiju prognozirana je temperatura vazduha do minus tri stepena, a udari vjetra od 40 do 60 kilometara na čas.

Žuti meteoalarm ukazuje na potencijalno opasno vrijeme, odnosno prognozirane su vremenske pojave koje nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

 

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime