spot_img
spot_img

Izdato upozorenje da se preduzmu preventivne mjere zbog vjetra i kiše

spot_img
spot_img

Kantonalna uprava civilne zaštite u Sarajevu izdala je upozorenje za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spasavanja jer se, prema prognozi meteorologa, od danas do nedjelje, 23. jula, u BiH očekuju obilnije padavine praćene jakim udarima vjetra i gradom.

Upozorenje je upućeno pravnim i fizičkim licima, uz pojašnjenje da će se preduzimanjem preventivnih mjera stvoriti pretpostavke za efikasnije i brže reagovanja, a samim time izbjeći velika materijalna šteta, moguće povrede i ljudske žrtve.

Poseban apel upućen je pravnim licima koja izvode radove na građevinskim objektima, da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova objekata i građevinskih skela, te tako ugroziti sigurnost prolaznika.

“Apelujemo da građani na balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi usljed vjetra mogli ugroziti bezbjednost prolaznika, da ne parkiraju vozila u blizini velikih stabala i da izbjegavaju izlete i boravak u prirodi dok traje narandžastog upozorenja”, upozoravaju iz civilne zaštite.

Apel je upućen i opštinskim službama civilne zaštite iz Kantona Sarajevo da svoje organizovane snage zaštite i spasavanja odmah stave u stanje pripravnosti da bi u skladu sa nadležnostima i obavezama reagovale na potencijalno moguće obilne kišne padavine i jake udare vjetra na području svojih opština.

 

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img