spot_img
spot_img

Избори у Добоју и Сребреници 21. фебруара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На данашњој ванредној сједници Централне изборне комисије БиХ (ЦИК) донесена је одлука да поновљени избори у Сребреници и Добоју буду одржани 21. фебруара.

У Добоју ће бити бирани градоначелник града Добоја, као и Скупштина града Добоја, а у Сребреници начелник општине Сребреница, као и Скупштина општине Сребреница.

Предсједник ЦИК БиХ Жељко Бакалар рекао је да су добили обавјештења из града Добоја и општине Сребреница у којима пише да је локална власт обезиједила свој дио новца за нове изборе.

– Ми још немамо информација из Министарства финансија БиХ, како бисмо могли да упутимо формални захтјев према Савјету министара БиХ – рекао је Бакалар.

Сједница ЦИК-а је још у току, а за одлуке и расписивању поновљених избора гласала су четири присутна члана ЦИК-а, од укупно седам. Дакле, већина за одлуку већ постоји.

ЦИК је 21. јануара донио одлуку да, због кршења Изборног закона БиХ, поништи изборе на већини бирачких мјеста у Добоју и Сребреници. Суд БиХ је 27. јануара одбацио бројне жалбе на овакву одлуку ЦИК-а.

Према Изборном закону БиХ, поновљени избори требало би да се одрже најкасније 14 дана од правоснажности одлуке ЦИК-а о поништавању избора. На изборима који су поништени у Сребреници је за начелника општине највише гласова освојио актуелни начелник Младен Грујичић, а у Добоју Борис Јеринић, који је ту функцију такође обављао и у прошлом мандату.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img