Istorijski rezultat DNS-a: Nešić, Radović i Popović rekorderi po broju glasova

DNS-ov trojac Nenad Nešić, Milan Radović i Đorđe Popović rekorderi su ove partije po broju osvojenih glasova.

Naime, Nenad Nešić kao kandidat DNS za Parlamentarnu skupštinu BiH u izbornoj jedinici 3 osvojio je najviše ličnih glasova u istoriji ove stranke sa preko 19000 ličnih glasova. Nešić će ujedno biti i jedini predstavnik DNS u Parlamentarnoj skupštini BiH u naredne četiri godine.

- Reklama -

Iako nov u politici, jer je na mjesto potpredsjednika DNS imenovan samo nekoliko mjeseci pred održavanje izbora, a to mu je ujedno bio i prvi politički angažman, Milan Radović ostvario je istorijski rezultat za DNS u izbornoj jedinici 3 za Narodnu skupštinu Republike Srpske. Njemu je pošlo za rukom da dobije rekordnih preko 9000 glasova, što do sada nije uspio nijedan DNS-ova kandidat u izbornoj trci za poslanika u banjalučkoj izbornoj jedinici.

Radovićev uspjeh je tim veći što je, iako je bio šesti na listi, osvojio skoro 2000 glasova više od nosioca liste Nedeljka Čubrilovića, koji je inače preko dvije decenije u politici i predsjednik je gradskog odbora DNS i nosilac najviših entiteskih funkcija u proteklom periodu.

I Đorđe Popović, kao nosilac liste DNS za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 6 osvojio je na proteklim izborima više glasova nego ikada ijedan DNS-ov kandidat u toj izbornoj jedinici. Njegov rezultat od blizu 11000 glasova u Semberiji, Posavini i Majevici je takođe istorijski, a Popović je iza sebe ostavio drugoplasiranog Milana Dakića, koji je takođe osvojio poslanički mandat, za 3500 glasova.

Očigledno je, smatraju politički analitičari, da su se ostvarile prognoze lidera DNS Marka Pavića da će ova stranka na tek okončanim izborima ostvariti istorijske rezultate i u romanijskoj i banjalučkoj i bijeljinskoj regiji, i to prije svega zahvaljujući fantastičnim rezultatima trojice pomenutih funkcionera DNS.

 

 

 

 

 

(insajder.in)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime