Ispunjena posljednja želja doktora Miodraga Lazića

Opština Istočno Novo Sarajevo u utorak naveče je ispunila posljednju želju čuvenog srpskog hirurga Miodraga Lazića, koji je u Nišu preminuo od posljedica virusa korona, puštajući s razglasa na Trgu Republike Srbije pjesmu “Marš na Drinu”.

Vozilo sa čijeg razglasa se čuje pjesma “Marš na Drinu” prolazilo je ulicama Istočnog Sarajeva nakon 20.00 časova kada je zbog epidemije virusa korona zabranjeno kretanje, a brojni građani izašli su na prozore i balkone kako bi odali poštu doktoru Laziću.

Čuveni srpski hirurg je u posljednjoj poruci javnosti potpisanoj sa “Doktor Laza – hirurg napaćenog srpskog naroda” naveo da mu je posljednja želja da bude ispraćen pjesmom “Marš na Drinu”.

“Marš na Drinu” čuo se večeras i u Nišu, Zvorniku i drugim gradovima širom Srbije i Srpske.

Ratni hirurg doktor Miodrag Lazić (65) preminuo je u utorak ujutro od posljedica virusa korona. Učestvovao je kao dobrovoljac u odbrani Republike Srpske gdje se istakao hrabrošću i požrtvovanošću.

Lazić je u avgustu 1991. godine napustio mjesto hirurga u Nišu i zaputio se u tadašnju Republiku Srpsku Krajinu.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se kao dobrovoljac javio u ratnu bolnicu “Koran” na Palama u Republici Srpskoj.

Jedan je od osnivača ratne bolnice “Žica” u Blažuju, kod Sarajeva, takoreći na samoj liniji fronta.

Ostao je tamo punih 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, gdje je obavio više od 3.500 operacija pod punom anestezijom.

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime