Iseljavanje stanovišništa uzima danak: Nema vozača, varilaca, pekara…

Predviđanja da će zbog sve masovnijeg odseljavanja stanovništva Republika Srpska ostati bez radne snage već su se obistinila kada su pojedina zanimanja u pitanju.

Zbog činjenice da je u potrazi za boljim platama i uslovima rada Republiku Srpsku napustio ogroman broj profesionalnih vozača veliki broj poslodavca u Srpskoj se našao u problemu jer njihova vozila i mašine nema ko da vozi.

- Reklama -

Kako bi se pokušala prevazići novonastala situacija sa nedostatkom radne snage u pojedinim oblastima reagovala je i Privredne komore RS koja je uputila poziv za sve koji su bez posla, a koji žele da postanu vozači autobusa i odmah zasnuju radni odnos u jednom od dole navedenih preduzeća, te da se jave u „Edukativni centar Privredne komore Republike Srpske“.

Uslov je, kako navode, da imate položenu „B“ kategoriju, najmanje 24 godine života i da ste prijavljeni na Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Za one koji nisu prijavljeni na Zavod, to mogu učiniti u narednim danima, a ovo je spisak preduzeća:

1. „Tempoturist“ Teslić (potrebe za deset vozača autobusa)

2. „Pavlović turs“ Banja Luka (potrebe za šest vozača)

3. „Golubić“ Kotor Varoš (potrebe za tri vozača)

4. „Autoprevoz GS“ Banja Luka (potrebe za pet vozača)

5. „Autoprevoz“ Banja Luka (potrebe za deset vozača)

6. „Central kompani“ Banja Luka (potrebe za pet vozača)

7. „Centrotrans“ I.Sarajevo (potrebe za četiri vozača)

8. „Kompas“ I.Sarajevo (potrebe za četiri vozača)

Zbog nedostatka pekara u RS iz Privredne komore su uputili poziv građanima za prekvalifikaciju za pekare, navodeći da, ako su zainteresovani za ovakvu vrstu posla, odmah mogu zasnovati radni odnos.

Od vozača i pekara u RS trenutno su još više traženi varioci, jer je veliki broj radnika sa ovom kvalifikacijom u potrazi za boljim platama napustio Republiku Srpsku.

 

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime