Inspekcija prekinula korona žurku: 500 ljudi kršilo mjere na Đanijevom koncertu

Akcijom inspektora sinoć je u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu prekinut koncert za vrijeme kojeg su prekršene sve mjere koje su predviđene za suzbijanje širenja korona virusa. Klubu u kojem je zatečeno okvirno 500 osoba izdata je zabrana rada.

U klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu sinoć je održan koncert turbo folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Koloseum benda, kojem je prisustvovao veliki broj posjetilaca.

- Reklama -

Sve epidemiološke mjere su prekršene u unutrašnjosti objekta, ali i na platou u neposrednoj blizini ulaza, gdje se nalazio daleko veći broj osoba od dozvoljenog, bez maski i fizičke distance.

Ne obazirući se na znatno narušeno epidemiološko stanje, nesvjesni gosti uživali su u lukavačkom ugostiteljskom objektu sve dok zabavu nisu prekinuli inspektori i policija.

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović za Klix je kazao da je grupa od ukupno četri inspektora, predvođena glavnom kantonalnom inspektorkom sinoć izvršila kontrolu u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu gdje je utvrđeno kršenje naredbe Federalnog kriznog štaba.

– Tom prilikom je, između ostalog utvrđeno kršenje dozvoljenog radnog vremena i fizičke distance među prisutnima. Prema procjeni glavne kantonalne inspektorke u unutrašnjosti objekta nalazilo se oko 500 osoba. Automatski je izdata zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen – kazao je Mehanović.

Kantonalnim inspektorima u akciji su asistenciju pružili pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Iz Operativnog centra policije su za Klix rekli da je akcija sprovedena u vremenskom periodu od 23.30 do 1.15 iza ponoći.

Također i tu je izostalo poštivanje ostalih propisanih mjera čija je primjena od velikog značaja u vrijeme kada BiH bilježi sve rekordan broj inficiranih korona virusom.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime