Imenovane nove sudije i u Brčkom

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH je na sjednici u Sarajevu donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Na nivou Republike Srpske imenovani su Milorad Debeljević na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te Elbisa Muharemović Karić na poziciju sudije Okružnog suda u Bijeljini.

Sanela Kovač-Grabonjić imenovana je na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije BiH, a Željko Živković na poziciju predsjednika Opštinskog suda u Orašju, saopšteno je iz VSTS-a.

Ajsela Memišević imenovana je na poziciju sudije Osnovnog suda Brčko distrikta, a Zlatan Kavazović na poziciju sudije Osnovnog suda Brčko distrikta.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, te sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje.

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 1. avgusta.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime