spot_img
spot_img

И то је могуће: У Чапљини свечано отворен кућни број

spot_img
spot_img

Многима ће звучати невјероватно, али данас је у Чапљини свечано постављена плочица кућног броја, а церемонији је присуствовао политички врх овог града.

Након што је градоначелник Чапљине Смиљан Видић поставио плочицу кућног броја на Основној школи “Свитава”, кућни број је уз присуство делегације и свечано отворен.

Свечана церемонија је означила почетак пројекта “Израда, достава и уградња плочица са називима мјеста, улица и кућним бројевима с израдом регистра просторних јединица на подручју Града Чапљине”. Међутим, помало је бизарно у 21. вијеку организовати свечану церемонију поводом реализације оваквих пројеката.

“Означаваће се улице, смјерови улица, тргови, битне јавне установе, раскрснице и кружни токови”, истакнуо је градоначелник Видић.

Они напомињу како ће свака кућа бити сателитски означена тако да када се пројекат заврши свако ће моћи укуцати назив насељеног мјеста и број, а навигација ће омогућити проналазак тачне локације.

Реализација овог пројекта финансираће се из Буџета града Чапљине уз суфинсирање Кантоналане Управе за геодетске и имовинско-правне послове.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img