spot_img
spot_img

И мртви ће гласати из иностранства

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У јавности се појављује све више примјера злоупотребе гласања путем поште, а грађани пријављују да се на списку налазе и мртви.

Након информација да је на изборима за гласање из иностранства пријављена кћерка предсједника СДП, неколико кандидата за одборнике у многим градовима и општинама, као и многи грађани, испливавају докази да се на том списку налазе и мртви.

Тако Есад Трокић из Торонта тврди да је у Централном бирачком списку за град Бањалука уписана његова мајка Сенија Трокић, која је умрла 13. марта 2015. године у Канади гдје је и сахрањена, јавља БХД инфо деск.

– Криминалци су поред државе у којој никад није била, из Србије, лажирали и њен датум рођења, 10. јануар 1945. године, а пријавили су је за гласање под бројем 743106842 – казао је Торокић.

Такође је додао да се и сам пријавио за гласање из иностранства те да до сада његова пријава није регистрована и да његово име није ни међу онима којима је одбијена пријава за гласање изван БиХ.

Да ово није једини случај, свједочи и прича Елведина Мушановића. Како пише Аваз, Елеведин је повратник који већ двије деценије живи у вишеградском насељу Незуци.

Половином септембра сахранио је мајку, па је још под утиском, али је његову жалост још већом учинила информација да је његова мајка пријављена за гласање путем поште у Србији и да ће њено бирачко право неко, највјероватније, злоупотријебити.

– Моја мајка у Србији никада није ни била, па не знам како је то могуће. Малоприје су ме обавијестили да је на списку за гласање, не знам ко је тамо уписао. У Вишеграду је живјела, овдје је имала трајну личну карту, па је јасно да су у питању незаконите радње – говори Мушановић.

Десетине позива стижу у сједиште вишеградског повјереништва Народа и правде (НиП), странке која ове године први пут излази на изборе у овој опшини. Само у једном дану ЦИК је прослијеђено више од 50 жалби, али рок у којем се то могло учинити био је сувише кратак.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img