I danas protesti širom BiH, Brčaci odustali

U znak protesta zbog poskupljenja goriva i danas je u nekoliko gradova BiH blokiran saobraćaj. Bez protesta u Brčkom.

Blokada saobraćaja u Banjoj Luci trajala je oko sat vremena, a policajci su sve vrijeme nadzirali blokade.

- Reklama -

Saobraćaj je bio zaustavljen na prijedorskoj petlji. Blokiranu su bili ulaz u Banjaluku, ali i izlaz iz grada. Zbog visokih cijena goriva svoja vozila zaustavili su na sat vremena i vozači u banjalučkom naselju Borik.

S obzirom da su saobraćajni policajci juče fotografisali automobile koji su stajali, domišljati vozači danas su odlučili da se malo “poigraju”. Jedni su mijenjali gume, drugi su fingirali nesreću, a bilo je i onih kojima je “zaribao” motor.

Na kružnom toku, sudeći po video snimcima, upkos blokadi, bilo je zanimljivo. Okupljeni su igrali fudbal, što je naišlo na odobravanje i pozitivne komentare onih koji su bili tu, ali i onih koji su dešavanja gledali na video snimku.

Vozači su pričalio aktuelnoj situaciji i slušali muziku. U skladu sa dešavanjima odlučili su se da puste i pjesmu “Sistem te laže”.

Iako je saobraćaj u brčanskom Bulevaru mira juče bio blokiran, danas protesta nije bilo. Čini se da su Brčaci zadovoljni cijenom goriva.

Protesta nije bilo ni u Sarajevu. Na velikoj raskrnici u centru grada nije zaustavljen saobraćaj. Iz MUP-a Kantona Sarajevo ranije su najavili da će kažnjavati vozače ukoliko budu zaustavljali saobraćaj, a na ulicama glavnog grada BiH bio je primjetan veliki broj policajaca.

Pokretač inicijative blokade saobraćaja je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS-a. On je danas medijima potvrdio da će vozači u Banjoj Luci i danas na sat vremena zaustaviti svoja vozila.

Prema Grbićevim riječima, na jučerašnje upozorenje i blokadu saobraćaja niko od nadležnih nije reagovao, zbog čega vozači nastavljaju sa blokadom saobraćajnica dok se ne udovolji njihovim zahtjevima.

Danas je saobraćaj stao i u drugim gradovima. Protestu su se pridružili vozači u Prijedoru, Mostaru, Prnjavoru, ali i nekim drugim gradovima i lokacijama.

Podsjećamo, na društvenim mrežama pokrenuta je akcija “Stop poskupljenju goriva” u kojoj se vozači pozivaju da svaki dan na sat vremena zaustave svoje automobile. Facebook grupa “Stop poskupljenju goriva” ima više od 12,5 hiljada članova iz svih dijelova BiH.

Kako su ranije najavili, jednočasovnim protestima na ulicama gradova u BiH nastaviće sve dok se cijene goriva ne smanje.

Vozači su proteklih dana putem društvenih mreža pozivali sve građane da izađu na ulice tačno u 17 časova i da jednočasovnim okupljanjem i blokadom saobraćaja podrže proteste i nezadovoljstvo.

 

 

 

 

 

 

(srpskacafe.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime