spot_img
spot_img

Хвале вриједан новогодишњи гест: Радном колеги купили ауто

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Необичан и хвале вриједан гест учинили су запосленици предузећа “Турија” из Бихаћа који су свом радном колеги Сеаду Хоџићу предстојеће новогодишње празнике уљепшали куповином аутомобила ФИАТ пунто.

Власник ове фирме Мухамед Селимовић рекао је за “Независне” како су радници спонтано дошли на ову идеју.

“Сеад се запослио прије годину дана код нас и стварно то је један вриједан и златан дечко. Прије мјесец дана положио је возачки испит, али проблем је што нема аутомобил и увијек се мучи како да се довезе до посла, с обзиром на то да не живи тако близу”, каже Селимовић.

Додаје како је Хоџић из вишечлане породице слабијег материјалног стања и да је оно што зарађује, практично, једини извор прихода за њих. Додаје како је подржао идеју својих радника и да су сви одлучили да издвоје дио новца како би колеги купили аутомобил.

“Истина, аутомобил је полован, али је у врло добром стању и надам се да ће га служити дуго”, каже Селимовић за “Независне”.

Хоџић каже да га је поклон радних колега пријатно изненадио и да га није очекивао. “Кад сам дошао на посао, дочекао ме је цијели колектив и испочетка нисам знао о чему се ради. Морао сам ходати затворених очију, а када сам их отворио, имао сам шта видјети. Ово је најљепши новогодишњи поклон који сам могао добити, чак је био увезан црвеном врпцом”, каже пресретни Хоџић.

Додаје како је ово само још један доказ пријатељства и колегијалности која влада у овом малом, али успјешном привредном колективу.

Колеге су биле веома радосне што се Хоџић искрено обрадовао и што су успјели да га усреће.

Иначе, фирму “Турија” основали су браћа Мухамед и Мирзет Селимовић прије пуних 18 година, а у почетку су имали само једног запосленика и простор од око двадесетак квадрата. У међувремену постали су једни од лидера у својој бранши и баве се производњом, уградњом и сервисом ролетни, жалузина, тракастих завјеса, тенди и гаражних роло врата, а једини су произвођачи камионских церада на подручју Унско-санског кантона.

Фирма тренутно запошљава 30 радника, а власник каже како су за домаће услове веома добро плаћени и имају добре услове на свом радном мјесту.

“Мој главни мото је да је добар радник једино задовољан радник и трудим се да створим такав амбијент. Радници то знају препознати и вратити трудом и квалитетом и зато смо сада ту гдје јесмо”, каже Селимовић.


(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img