Hoće li građani BiH imati prenos Svjetskog prvenstva u fudbalu?

BHRT još nije otkupio prava na prenos Svjetskog fudbalskog prvenstva te se u cijeli slučaj uključio i Savjet ministara BiH.

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara razmatrana je problematika o nemogućnosti Javnog servisa BHRT da otkupi prava na prenos Svjetskog fudbalskog prvenstva.

- Reklama -

Savjet ministara BiH iskazalo je opredijeljenost da se iznađe rješenje kako bi se građanima omogućilo da gledaju prenos utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje počinje u junu ove godine u Rusiji.

Ministarstvo komunikacija i prometa će do naredne sjednice Savjeta ministara BiH pripremiti informaciju o modalitetima pomoći BHRT-u koji je zatražio finansijsku pomoć od milion KM za otkup prava sa Svjetskog prvenstva iz Rusije.

BHRT je u dva navrata pokušao prodati prava na prenos i prepustiti eventualno nekome drugom da otkupi to pravo, ali bezuspješno.

Početna prodajna cijena koju je postavio BHRT je iznosila 2,3 miliona KM bez PDV-a. Kako nije bilo zainteresovanih sada BHRT traži pomoć države, a potrebno je milion KM.

Tako samo na mjesec i po od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji građani naše zemlje nisu sigurni da li će im biti omogućen prenos utakmica.

BHRT se već dugo vremena nalazi u dubokoj finansijskoj krizi. U međuvremenu je promijenjen i način naplate RTV takse,koja se sada naplaćuje uz račun za električnu energiju.

Ipak, finansijska situacija se nije značajnije popravila, pa ovaj javni servis ima još velikih problema pri realizaciji programa, a naročito kada je u pitanju praćenje velikih sportskih smotri koje iziskuju velika finansijska sredstva.

 

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime