Hoće li građani BiH imati prenos Svjetskog prvenstva u fudbalu?

BHRT još nije otkupio prava na prenos Svjetskog fudbalskog prvenstva te se u cijeli slučaj uključio i Savjet ministara BiH.

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara razmatrana je problematika o nemogućnosti Javnog servisa BHRT da otkupi prava na prenos Svjetskog fudbalskog prvenstva.

Savjet ministara BiH iskazalo je opredijeljenost da se iznađe rješenje kako bi se građanima omogućilo da gledaju prenos utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje počinje u junu ove godine u Rusiji.

Ministarstvo komunikacija i prometa će do naredne sjednice Savjeta ministara BiH pripremiti informaciju o modalitetima pomoći BHRT-u koji je zatražio finansijsku pomoć od milion KM za otkup prava sa Svjetskog prvenstva iz Rusije.

BHRT je u dva navrata pokušao prodati prava na prenos i prepustiti eventualno nekome drugom da otkupi to pravo, ali bezuspješno.

Početna prodajna cijena koju je postavio BHRT je iznosila 2,3 miliona KM bez PDV-a. Kako nije bilo zainteresovanih sada BHRT traži pomoć države, a potrebno je milion KM.

Tako samo na mjesec i po od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji građani naše zemlje nisu sigurni da li će im biti omogućen prenos utakmica.

BHRT se već dugo vremena nalazi u dubokoj finansijskoj krizi. U međuvremenu je promijenjen i način naplate RTV takse,koja se sada naplaćuje uz račun za električnu energiju.

Ipak, finansijska situacija se nije značajnije popravila, pa ovaj javni servis ima još velikih problema pri realizaciji programa, a naročito kada je u pitanju praćenje velikih sportskih smotri koje iziskuju velika finansijska sredstva.

 

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime