Hirurg iz Zenice koji je spasio putnika u avionu ide u Francusku

Priča Zeničanina Anela Okića koji je spasio život Francuzu na avionskom letu izvršivši operaciju i tako dospio u bh. i regionalne medije, dobila je svoj nastavak nakon što ga je Francuz pronašao na Fejsbuku i zahvalio mu se na svemu.

Hirurg Kantonalne bolnice Zenica Anel Okić letio je na relaciji Panama – Pariz, a na visini od blizu 10.000 metara pozlilo je jednom Francuzu kojem je pomogao nakon upita stjuarta aviona da li na letu ima doktora.

Okić je tada u samo nekoliko minuta uspio riješiti probleme Francuza koji su već tada bili životno ugrožavajući s obzirom da je veoma teško disao i imao oteknuto koljeno zbog ujeda.

Sve se dobro završilo mini operativnim zahvatom i infuzijom, a priča je nakon četiri dana dobila svoj epilog. Okiću se javio Francuz sa fotografijom i prigodnom zahvalno.

“Hvala ti ponovo za sve što si uradio, bez tebe, ne znam kako bi sve završilo. Ako voliš putovanja i avanture, možda ti se svidi jedna koju sam uradio s prijateljima. Ako budeš dolazio u Francusku, javi se, biće mi zadovoljstvo pozvati te u restoran”, napisao je Francuz u poruci koju je objavio Okić.

Uz poruku je poslao i fotografiju koju je napravila njegova djevojka nakon sretnog epiloga, a Okić je kazao da će uskoro na kontrolu u Francusku.

“Njegovo hvala i potvrda ljekara da smo uradili pravu stvar je najvažnije od svega. Pozvani smo u Francusku tako da uskoro idemo na kontrolni pregled”, napisao je Okić koji je za svoj hrabri čin nagrađen i od Air France s besplatnim putovanjem.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime