spot_img

Hercegovački Monte Carlo: Znate li koliko košta kafa u Neumu?

Published:

- Advertisement -

Turistička sezona u Neumu još nije počela, ali su zato cijene u ugostiteljskim objektima već “skočile u nebo”, kao po onoj uzrečici koja kaže da hladno jeste, ali je zato i standard!

Jedini bh. grad na moru nikad se nije smatrao elitnim odredištem i u njemu je uglavnom odsjedala “radnička klasa”, mahom iz Bosne ili poneki zalutali Čeh, pa su i cijene tako bile prilagođene plićim džepovima.

Posljednjih godina one su sve bliže cijenama u Dubrovniku, a opasno su zaprijetile i onima kakve se plaćaju na najpoznatijim svjetskim destinacijama kao što je, na primjer, Venecija. Neum bi tako zaista mogao uskoro postati bosanskohercegovački Monte Carlo, barem po iznosima koje će se uskoro izdvajati.

O tome svjedoči i jutrošnji fiskalni račun izdan u jednom neumskom kafiću. Espresso kafa košta tri marke. Bijela kafa je marku skuplja. Bočica od dva i po decilitra mineralne vode košta također tri marke.

Bračni par, koji se ne voli nazivati gospodom, tako su za “ritual buđenja” platili ukupno 13 maraka. Tješe se, kažu, da su u mineralnoj vodi neki posebni minerali. U istom kafiću pivo ili sok koštaju pet maraka. Ali, nemojte da vas ovo obeshrabri ako namjeravate posjetiti Neum.

 

 

 

(faktor.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img