Gugl Mape pokazuju ograničenja brzine i lokacije radara u BiH

Nakon što su obavljeni ograničeni testovi u SAD-u i drugim zermljama, aplikacija Gugl Mape (Google Maps) će svojim korisnicima ponuditi upozorenja na ograničenje brzine i lokacije fiksnih i mobilnih radara.

Gugl je potvrdio da će nove mogućnosti aplikacije Gugl Mape biti dostupne u 40 zemalja: Australiji, Brazilu, SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Indiji, Meksiku, Rusiji, Japanu, Andori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Islandu, Izraelu, Italiji; Jordanu, Kuvajtu, Latviji, Litvaniji, Malti, Maroku, Namibiji, Holandiji, Norveškoj, Omanu, Poljskoj, Portugalu, Kataru, Rumuniji, Saudijskoj Arabiji, Srbiji, Slovačkoj, Južnoj Africi, Španiji, Švedskoj, Tunisu i Zimbabveu.

Korisnici Redita iz Francuske, Švajcarske i Njemačke su prijavili da ne vide lokacije radara, a to je vjerovatno zbog činjenice da su takve mogućnosti zabranjene u tim zemljama. U Francuskoj policija može provjeravati mobilne telefona građana i tražiti zabranjene aplikacije, a ako ih nađe, propisane su novčane kazne. Također, policija može čak i zaplijeniti automobil.

Korisnici iOS-a i Androida u 40 navedenih zemalja mogu koristiti nove mogućnosti, ali samo korisnici Androida mogu prijaviti lokacije fiksnih i mobilnih radara, barem zasad. Gugl je ovu opciju posudio od Waze-a koji koristi zvanične izvore i dojave vozača. Waze ima bogatiji set mogućnosti jer upozorava i na saobraćajne nesreće, kamere koje prate semafore i slično.

Gugl Mape se koriste iako je aplikacija jednostavna te ne pokazuje određene parametre kao što je brzina vozila. Ograničenje brzine i lokacije radara su velike promjene koje su se dugo čekale.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime