Graničar krao novac iz prtljaga putnika

Granični policajac na Aerodromu Sarajevo Aleksandar Pekić osuđen je u Sudu BiH na sedam mjeseci zatvora jer je iz prtljaga putnika krao novac.

Pekiću je zbog zloupotrebe službenog položaja uz zatvorsku kaznu izrečena i mjera zabrane vršenja službene dužnosti u trajanju od tri godine od momenta izricanja pravosnažne presude.

- Reklama -

Tužilaštvo BiH graničara je teretilo da je od februara do marta prošle godine kao vođa tima na pregledu pasoša na sarajevskom Aerodromu, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, tokom pregleda prtljaga putnika u više navrata iz torbi krao novac.

Pekić je uhapšen u martu prošle godine nakon što je otkriven da je tokom pregleda prtljaga leta iz Istanbula jednom državljaninu Turske, BiH i Tunisa uzeo određenu sumu novca i stvari.

Tada je tokom pretresa službenih prostorija koje je koristio osumnjičeni pronađen ukradeni novac i predmeti koji su oduzeti.

Da su granični policajci BiH i ranije punili rubrike crne hronike zbog krivičnih djela govori podatak da je lani u velikoj akciji Federalne uprave policija zbog šverca droge  uhapšeno osam osoba među kojima je bio i graničar O. M.

Akcija pod nazivom “Megan 1” sprovedena je na području Mostara, Širokog Brijega i Ljubuškog. Policija je uhapšene teretila da su kao organizovana kriminalna grupa švercovali drogu i zelenašili.

Tada je pretreseno devet lokacija gdje je zaplijenjena određena količina spida, heroina i kanabisa, oružje i mobilni telefoni.

Na suzbijanju šverca droge samo tri godine ranije u akciji “Krug” takođe je uhapšeno osam osoba među kojima je bio granični policajac R. Č. Grupa je terećena da je nabavljala drogu koju je rasturala na području Prijedora, Novog Grada i Gradiške. Policija je tada zaplijenila i određenu količinu narkotika.

Šverc na granici

Osam graničnih policajaca uhapšeno je prije tri godine u akciji “Pauk” zbog šverca stoke. Oni su terećeni da su kao dio organizovane kriminalne grupe krijumčarili stoku iz Srbije u BiH i tako zaradili više miliona maraka. Tokom ove akcije uhapšeno je 58 osoba a pretresom kod njih je ukupno pronađeno i oduzeto 450.000 maraka.

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime